Thuis geld verdienen: 6 manieren om (snel) geld te verdienen thuis

Bye bye ‘s ochtends vroeg opstaan, omdat je naar je werk moet. Als je online jouw geld kunt verdienen, hoef je dat nooit meer te doen! Door thuis geld te verdienen kun je gewoon comfortabel in jouw pyjama thuis zijn of op het strand in Bali liggen terwijl je werkt. Dit klinkt goed toch? Voor dit artikel heb ik 6 manieren uitgezocht hoe je online geld kunt verdienen en lees je over thuis geld verdienen. Ah en bullsh*t manieren als “verdien geld met enquêtes invullen” zijn niet opgenomen in dit lijstje, want we weten allemaal dat je hiermee geen geld verdient.

Free Money GIF by SpongeBob SquarePants
Alle info voor snel geld verdienen thuis. Source: Giphy & SpongeBob.com

Online geld verdienen betrouwbaar

De manieren in dit artikel over hoe je online en thuis geld kunt verdienen zijn allemaal betrouwbaar en de informatie per manier zal je helpen om ermee te starten. Handig als je online geld wil verdienen als student of als iemand die extra geld nodig hebt!

1. Ga aan de slag als freelancer

Freelance werk doen, is een goede manier om geld te verdienen. Dit is ook hoe je van het 9 tot 5 kantoor leven kunt ontvluchten. Je kunt als freelancer allerlei soorten werk doen. Van een virtual digital assistent tot een blog editor. Jij bepaalt waar je het werk uitvoert en wanneer je eraan begint. Als je een ochtend mens bent en goed vroeg kunt werken, dan kun je jouw werk in de ochtend inplannen, zodat je in de middag en avond vrij bent. Super chill, zo kun je jouw studie goed met een baan combineren.

Als een (toekomstige) freelancer, heb je natuurlijk werk nodig. Gelukkig zijn er paar goede platformen, waar je freelance werk kunt vinden. Je bepaalt zelf wat voor werk je wilt doen en wat jouw uurloon wordt. Ja, die vrijheid heb je als je aan de slag gaat als een freelancer.

Paar websites waar je als freelancer werk kunt vinden:
(Ook als je geen ervaring hebt, kun je werk vinden)
* Upwork.com
* Freelancer.com
* Freelancer.nl

Upwork is een aanrader, want alles verliep soepel toen ik daar klussen aannam. Ze hanteren echter wel heftig veel service kosten. 20% van jouw inkomsten tot 500 euro houden ze in. Daarna zijn de kosten wel minder, maar nog steeds wel voelbaar.


2. Verhuur jouw kamer/studio/huis op Airb&b

Verdien (een deel van) jouw maandelijkse huur van jouw studio/kamer/huis terug door jouw woning te verhuren op Airb&b! Wat je hoeft te doen is eigenlijk heel simpel, je zet jouw woning op Airb&b en wacht af tot iemand jouw woning huurt. Plan leuke filmavonden of logeerpartijtjes bij jouw vrienden, zus of broer, wanneer jouw kamer even niet beschikbaar is. Als je voor lekkere snacks zorgt, dan zeggen ze vast geen nee. Gebruik deze kans ook om weer jouw ouders te bezoeken. “Heeey mam, ben weer thuis“.

Gemiddeld verdient een airb&b verhuurder zo’n 3000 euro per jaar als hij zijn huis 28 dagen per jaar verhuurd wordt. Mooi meegenomen, zo’n extra inkomstenbron als een student.


3. Begin een Youtube kanaal

Een Youtube kanaal beginnen is hard werken, maar als je een publiek gevonden hebt en genoeg views per maand hebt, dan kun je met behulp van reclames op Youtube geld verdienen; Ja, die reclames die je meestal zo snel mogelijk al na 5 seconden weg klikt.

Bedrijven betalen gemiddeld $0.10 tot $0.30 per view op Youtube. Vaak komt dat bedrag neer op $0.18 per view. Kijkers moeten (minimaal) 30 seconden naar de video reclame kijken om het te laten tellen voor een uitbetaling. Circa 15% van de kijkers bekijken die verplichte 30 seconden reclame.

Hoeveel verdien je als een Youtuber?

Als je 1000 kijkers hebt die naar jouw video kijken, betekent dus dat 150 mensen daadwerkelijk die 30 verplichte seconden reclame zullen uitkijken. Met $0.18 per view komt het neer op $0.1 x 150 = $27. Google, die Youtube bezit, houdt 32% van de inkomsten voor zichzelf. Jij zult uiteindelijk dan $18 per 1,000 views ontvangen. Thuis geld verdienen doe je zo!

1000 views: $18
10.000 views: $180
100.000 views: $1800 (!)

Als je veel (goede) video’s post, heb je een groter kans dat kijkers op jouw video zullen klikken. Hoe meer kijkers, hoe meer mensen die de verplichte 30 seconden uitkijken. Uiteindelijk ontvang je als content maker, dus meer geld!

Hoe krijg je meer kijkers:

1. Zorg voor pakkende titels, zodat mensen worden getriggerd om op jouw video’s te klikken.

2. Kwaliteit boven kwantiteit. Mensen willen naar video’s kijken waar ze wat aan hebben en geen troep. Minder vaak publiceren maar wel goede video’s hebben, is zoveel beter dan vaak troep video’s publiceren.

Hootsuite heeft een artikel geschreven over hoe je meer views kunt krijgen op Youtube. Met actuele voorbeelden doorloopt hij 12 slimme tactieken. Check ze uit als je van plan bent om Youtube te gebruiken voor een extra inkomstenbron. Verdien zo geld met Youtube!

Hoe je geld op Youtube kunt verdienen.

4. Begin een webshop

Een webshop beginnen is nooit zo gemakkelijk geweest en je hoeft niet eens kennis van programmeren te hebben. Er zijn allerlei platformen waar je jouw producten kunt verkopen en websites waar je gemakkelijk een eigen webshop kunt bouwen.

Meeste platformen waar je spullen kunt verkopen, rekenen transactiekosten per verkocht product. In ruil daarvan mag je op hun website producten plaatsen en verkopen. De platformen besteden al veel geld aan reclame, dus een voordeel is dat je zelf geen reclamecampagnes hoeft te beginnen op Google.

Als je handgemaakte wilt verkopen, raad ik je Etsy aan. Zelf vind ik Etsy erg gebruiksvriendelijk voor verkopers en kopers. Je kunt hier veel verschillende producten verkopen, als het maar handgemaakt, custom of uniek is. Denk hierbij aan: zelf beschilderde mokken, prints van jouw kunstwerk en bedrukte stoffen tassen bijvoorbeeld.

In deze video zie je hoe je zelf een online webshop op kunt zetten

Twee jaartjes terug begon ik een shop op Etsy. Ik ontwierp eigen boekleggers en printte ze uit met de bedoeling dat ik ze ooit online ging verkopen. De boekenleggers leken net op de covers van boeken. Achteraf, toen ik 45+ verschillende boekenleggers ontworpen had, realiseerde ik dat ik hiermee copyrights van de boeken zou schenden (dit is btw illegaal). Daarom had ik nadat ik alles online had gezet, alles weer verwijderd…

Stom, maar tijdens het proces heb ik wel heel veel nieuwe dingen geleerd, Het was dus wel een goed leermoment, ondanks dat mijn “shop” niet zo succesvol werd.

Een webshop geef je de mogelijkheid om thuis te kunnen werken. Later als jouw webshop groter wordt, kun je het inpakgedeelte uitbesteden. Je hebt dan de vrijheid om overal te kunnen zijn als je maar een laptop en een internet verbinding hebt.

Platforms van websites waar je (jouw eigen) producten kunt plaatsen:
* Bol.com
* Amazon
* Ebay
* Etsy

Platforms waar je zelf zonder veel programmeerwerk jouw eigen webshop kunt bouwen:
* Shopify
* Jimdo
* Wix


5. Online bijlessen geven

Ben je goed in bepaalde vakken en kun je kennis makkelijk overbrengen aan anderen? Heb je dan ooit gedacht om bijles te geven online? Naast de “traditionele” manier van bijles geven, waarbij je naast een leerling of een medestudent zit, kun je ook op afstand (lees: in jouw bed!) bijles geven.

Je kunt op 2 manieren online bijlessen geven:

1. Je video chat met een leerling en je spreekt van ter voren af of hoelang jullie gaan video chatten. Tijdens het bellen, beantwoord je vragen of leg je dingen uit. Vraag per uur een vast bedrag.

2. Mensen kunnen jou vragen sturen via WhatsApp, email etc. en je vraagt dan per vraag die je beantwoordt bijvoorbeeld €1.50 of €2.00. Een vraag kan onder andere een uitwerking van een wiskunde som zijn of uitleg over een begrip zijn.

Bijles geven is een goede methode om extra bij te verdienen. Een van de manieren om thuis geld te verdienen.

Bouw een goede reputatie op. Mochten leerlingen tevreden met jouw uitleg zijn, dan zullen ze dit doorvertellen aan hun vrienden, waardoor je vanzelf meer leerlingen krijgt die bijles bij jouw willen nemen. Ah let wel op dat als ze niet tevreden zijn, dat ze dit wel aan meer vrienden zullen vertellen. #Notgoodforyourbusiness

Sommige bijleswebsites houden echter wel een flink bedrag in van jouw loon in. “Service fee” noemen ze dat. Als je zelf leerlingen kunt vinden dan hoef je niks aan fee af te dragen. Je kunt zelf leerlingen vinden door posters op te hangen of aan mensen op school te laten weten.


6. Foto’s verkopen

Maak je ook zo veel foto’s tijdens vakantie, foto’s van jouw eten (#foodstagram) of gewoon van alles dat je tegenkomt? Deze foto’s zijn geld waard! Op websites als Shutterstock, Alamy en Adobe Stock, kun je jouw zelfgemaakte foto’s publiceren.

Veel reclamebureau’s kopen zulke gelicenseerde foto’s om ze te kunnen gebruiken voor hun campagnes. Jij krijgt dan als maker van de foto een percentage van het bedrag en kun je geld verdienen met het verkopen van foto’s.

Foto’s worden per stuk voor tientallen euro’s tot honderd euro verkocht. Hoe meer foto’s je uploadt, hoe meer kans dat jouw foto’s gevonden worden en verkocht worden. Dit is een goede manier om extra inkomsten te creëren. Je hoeft maar één keer die foto’s publiceren en daarna hoef je eigenlijk maar te wachten totdat iemand jouw foto’s koopt.


Lees ook: Loop geen geld mis en vraag vandaag deze 3 toeslagen nog aan!


Image source: Water vector created by macrovector – www.freepik.com

5 thoughts on “Thuis geld verdienen: 6 manieren om (snel) geld te verdienen thuis

 1. Beste Growmaster,

  Wij van Bestebijles.com willen graag reageren. Jullie stellen namelijk dat wij een ‘ flink bedrag’ inhouden op het loon van bijlesstudenten oftwel een “Service fee”. Dit is geheel onjuist en onwaar, want scholieren en studenten mogen al hun zuurverdiende centen zelf in hun zak steken. Zie ook de info op onze site: https://bestebijles.com/student-en-bijles-geven-word-bijlesstudent! Wij nodigen scholieren en studenten dan ook hartelijk uit om lekker bij te verdienen met een gratis profiel op Bestebijles.com!

  Graag zien wij dat u de bewuste tekst rectificeert. Overigens hanteert Nimbles inderdaad, wél zo’n service fee.

  Met vriendelijke groet,
  Het team van Bestebijles.com

  • Beste team van Bestebijles.com,

   Leuk dat jullie gereageerd hebben. In dit artikel heb ik twee voorbeelden genoemd waar studenten en scholieren terecht kunnen om bijles te geven online. Daarbij heb ik Bestebijles.com als een van de twee voorbeelden genoemd. Voor de correctie stond “zij houden echter…” daarbij bedoelde ik niet direct jullie, maar over sommige bijles websites online. Dit heb ik meteen ook aangepast naar “sommige bijleswebsites”. Mijn excuses als dit verkeerd is opgevat. Daarnaast heb ik de twee voorbeelden van bijleswebsites die in dit artikel stonden verwijderd, om verdere verwarringen te voorkomen.

   Groet!
   Yasmin

Laat een comment achter