Sparen

Geen werk = geen geld. Geen geld = geen spaargeld. Geen spaargeld = geen vrijheid!

Toen ik 16 was, kreeg ik mij eerste echte baan bij een lokale supermarkt. Dit was de eerste keer dat ik elke maand salaris kreeg. Elke maand €250 extra op mijn bankrekening erbij vond ik niet slecht.

20 euro per maand

De voornaamste reden waarom ik een baantje wilde, is omdat ik extra geld wilde naast het maandelijkse zakgeld dat ik toen van mijn ouders kreeg. Dat was 20 euro per maand. Mijn ouders voedden mij op met de gedachte dat als ik meer geld nodig had, ik het zelf maar moest gaan verdienen. Opzicht geen gek idee. Met 20 euro per maand, was een flink bedrag bij elkaar sparen vrijwel onmogelijk.

Maar met mijn baan als kassiere, begon ik geld te verdienen en met de 40/60 regel in mijn achterhoofd, was ik in staat om in een korte tijd veel geld bij elkaar te sparen.

Vrijheid

Ik ben overtuigd dat geld je (financiële) vrijheid kunt geven. Maar dan heb je wel eerst geld nodig ?. Als je geld gespaard hebt, kun je KIEZEN of je op vakantie wilt gaan of niet. Of op welke leeftijd je met pensioen wilt gaan.

Als je geld hebt, heb je vrijheid.

Dit soort financiële vrijheid is gewild bij heel veel mensen, maar voordat je van dit soort vrijheid kunt genieten, moet je eerst geld gespaard hebben. Daarom zeggen mensen al sinds dat je klein bent dat sparen belangrijk is!

Handige tricks

Sparen kan soms echt een uitdaging zijn, maar er zijn manieren om sparen makkelijker te maken. De 40/60 regel, een aftelkalender en “sparen moet F.N.M zijn” hebben mij onder andere echt geholpen om mijn spaardoelen te bereiken.

Als je naar categorie “sparen” gaat, dan kun je meer over deze tricks lezen en meer artikelen vinden over sparen!

Photo by Skitterphoto from Pexels