3 Plekken waar je Goedkoop Tweedehands Studieboeken kunt kopen

Tijdens het rondsnuffelen online heb je het waarschijnlijk al gezien: studieboeken zijn duur. Altans, nieuwe studieboeken zijn duur. Op de middelbare school kreeg je elk jaar een gratis boekenpakket, maar als je aan jouw vervolgopleiding is dat niet zo meer! Dan moet je zelf jouw studieboeken kopen. Door studieboeken tweedehands te kopen, bespaar je jezelf uiteindelijk veel geld! Bovendien is er helemaal niks mis mee als je tweedehandse studieboeken koopt. In dit artikel vertel ik aan je waar en hoe goedkope studieboeken kunt scoren.

Kosten studieboeken

Wist je dat studenten volgens Nibud gemiddeld €58 per maand aan studieboeken en -benodigdheden uitgeven? Dat komt dus neer op €696 per jaar! Dit bedrag is niet zo gek, aangezien je meerdere studieboeken per schooljaar voor jouw opleiding moet kopen. Als je al die boeken nieuw aanschaft, wordt dat heeeeel duur!

Zelf begin ik dit schooljaar aan mijn vervolgopleiding en in de zomervakantie heb ik al uitgezocht welke studieboeken ik nodig heb. Vervolgens ben ik fanatiek opzoek gegaan naar (tweedehands) boeken die op mijn boekenlijst staan.

De afgelopen maand heb ik een super dik tweedehands statistiek boek voor €5(!) gescoord dat anders nieuw op bol wel €79.95 kost! Een besparing van 94%!! 😱 🤭 Het boek ziet er trouwens net uit als een nieuw boek. Echt heel fijn!

Goedkope studieboeken scoren is eigenlijk niet eens zo moeilijk!

Waar vind je goedkope studieboeken?

Als je goedkope studieboeken wilt, dan moet je ze tweedehands kopen. Als de tweedehands boeken nog in goede staat zijn, merk je vaak niet eens dat je met “oude” boeken werkt.

Studieboeken nieuw kopen vind ik zelf heel zonde, want je betaalt de volle prijs voor boeken die je vaak niet langer dan een semester gebruikt.

Hieronder lees je waar je makkelijk tweedehands boeken kunt kopen. Alle 3 plekken raad ik aan!


1. Marktplaats

Als je aan tweedehands denkt, denk je misschien gelijk al aan Marktplaats. Ja! Ook op Marktplaats kun je veel tweedehands boeken voor een gunstig prijsje vinden. Kijk of er in jouw studentenstad of waar je woont, mensen zijn die hun oude studieboeken aanbieden. Grote kans dat je dan die boeken zelf op kan halen. Zo scheelt het je weer verzendkosten. Op marktplaats vind je makkelijk en voor weinig geld de studieboeken die je nodig hebt.

Lees ook: Bespaar meteen geld met deze 24 makkelijke bespaartips!

Marktplaats heeft een breed aanbod aan tweedehands studieboeken

2. Facebook pagina van jouw opleiding

Heb je al eens gekeken of er een Facebook groep of pagina bestaat van jouw studie/opleiding waar medestudenten hun gebruikte boeken aanbieden? Vaak kun je hier goede deals vinden! Vergeet ook niet gelijk te kijken welke boeken je in de tweede en derde periode nodig hebt, misschien kun je in één keer die boeken van een student overnemen.

Kijk en vraag eens rond

3. Tweedehands op bol.com

Wist je dat Bol.com niet alleen nieuwe, maar ook tweedehands boeken verkoopt? Op de website van bol kun je eenvoudig met de zoekfunctie jouw studieboeken vinden. Je komt dan op een pagina terecht waar je naast nieuwe boeken, ook tweedehands boeken ziet.

Voor nieuwe en tweedehands boeken kun je bij bol terecht

De tweedehandsboeken op bol worden door particulieren aangeboden en dus niet door bol zelf. Het kan dus zo zijn dat je een paar dagen moet wachten, voordat de boeken aankomen. Maar als je geen haast hebt, is dit niet erg.

Lees ook: Spaardoel halen met behulp van de 40/60 regel

Hier zie je hoe de tweedehands boeken op bol aangeboden worden

Je betaalt bij bol géén verzendingskosten als je de boeken tweedehands koopt! Super chill, aangezien je bij Marktplaats dat wel moet betalen. Je betaalt alleen als koper wel een klein bedragje servicebijdrage van €1.99.

Dit boek kost nieuw wel €51,25. Als je het boek tweedehands koopt, maar €11,99 inclusief servicebijdrage!

Pss… Let wel op de juiste druk

Let wel op de versie van de boeken die je tweedehands koopt! Op de boeken zie je de hoeveelste druk staan. Als er op de boekenlijst staat dat je de achtste druk nodig hebt en je koopt de vierde druk, is dat natuurlijk niet handig.

Bij elke nieuwe druk worden er dingen in het boek toegevoegd en/of weggehaald. Paginanummers kunnen bijvoorbeeld in de nieuwe druk anders zijn. Als jij een boek met outdated informatie bezit of een boek hebt met totaal andere paginanummers, is dat niet zo handig.

Als je alleen hele oude tweedehands boeken kunt vinden, dan raad ik je aan om toch een nieuw boek aan te schaffen. Je betaalt dan wel meer, maar je bespaart jezelf wel heel veel gedoe later 😉.


💰 Benieuwd naar andere spaartips en artikelen over geld? Lees dan ook: 💰

Laat een comment achter