DEGIRO – Update over de wachtlijst – Juni

Sta je ook op nummer paar duizend op de wachtlijst bij DEGIRO en kun je niet wachten om goedkoop te beginnen met beleggen? Dan ben je niet de enige. De online beleggingspartij DEGIRO had recent bekend gemaakt dat in de maanden februari en maart al 51.000 nieuwe klanten bij waren gekomen. In maart sloten zich nog 86.000 beleggers bij deze Nederlandse broker aan. Door topdrukte bij DEGIRO, besloot deze beleggingspartij om een wachtlijst in te stellen.

De wachtlijst is ondertussen flink opgelopen. Gelukkig zijn ze nu begonnen met het wegwerken van de registraties. Check hieronder de nieuwste update over de situatie van de wachtlijst bij DEGIRO en lees je ook over hoelang het nog gaat duren, voordat je eindelijk aan de beurt bent.

Waarom een wachtlijst?

Door de huidige lage spaarrentes en dalende koersprijzen van de aandelen (Corona virus) is nu een uitstekend goed moment om goedkoop in te stappen.

Beleggen blijkt nu een hot item te zijn. Gezien de situatie, is het niet gek dat mensen massaal nu willen beginnen met beleggen. DEGIRO staat al lang bekend om hun lage tarieven en mede dankzij ervaart DEGIRO op dit moment een golf aan registraties van nieuwe klanten.

DEGIRO zegt zelf: “Dit in combinatie met de reorganisatie van afdelingen en processen om de risico’s van COVID-19 voor onze medewerkers te beperken, heeft onze capaciteit tijdelijk verlaagd. Om de kwaliteit van onze service te waarborgen, waren wij daarom genoodzaakt om en wachtlijst in te stellen voor nieuwe klanten“.

Lees ook: Hoeveel heb je nodig om te kunnen beginnen met beleggen?

Er is op dit moment een wachtlijst bij DEGIRO

Verwachte verwerkingstijd

Op 28 april 2020 stuurde DEGIRO een update per mail over de situatie aan de mensen die al op de wachtlijst staan.

DEGIRO verwacht vanaf 4 mei 2020 dagelijks nieuwe mensen toe te kunnen laten en hen de mogelijkheid te geven om een rekening te openen.

DEGIRO vertelt wel dat het kan nog even kan duren, voordat iedereen op de wachtlijst aan de beurt is. Mensen op de wachtlijst, zullen een mail ontvangen, zodat ze hun registratie bij DEGIRO kunnen voltooien.

Op dit moment werkt DEGIRO eerst hun achterstanden weg, voordat ze weer nieuwe registraties toelaten.

Lees ook: Beleggen voor beginners – 4 dingen over beleggen die ik had willen weten voordat ik begon


Hoelang nog?

Zelf stond ik toen ze nog begonnen waren met het verwerken van de aanmeldingen, op plek 25575. Ondertussen op 12 mei 2020, 7 werkdagen later sinds 4 mei, sta ik op plek 21041.

Uit een makkelijke rekensom blijkt, dat DEGIRO de afgelopen 7 werkdagen 4534 registraties hebben verwerkt. Dit komt neer op 648 registraties per (werk)dag.

Op dit tempo, zou het bij mij nog (25575/648 =) 39 werkdagen duren, voordat ik aan de beurt ben.

Niet heel slecht, toch?

JUNI UPDATE

Op 3 juni kreeg ik zelf het berichtje van DEGIRO dat ik vooraan de rij sta. Na 43 dagen (inclusief weekenden) kan ik zelf ook eindelijk bij DEGIRO beleggen 🥳

Lees ook: Hoe jongeren in 5 stappen kunnen starten met beleggen


Gratis real time koersen volgen

DEGIRO biedt de mensen die op de wachtlijst staan, om het ongemak van het wachten iets te verzachten, de rest van het jaar gratis real time koersen aan op Amerikaanse aandelen. Deze service is normaal gesproken maar een maand gratis, als je als belegger een transactie gedaan hebt op een Amerikaanse beurs.

Nu krijg je deze service dus gratis! Om deze service gratis te kunnen claimen, moet je wel jouw beleggingsrekening binnen een maand, nadat je de registratiemail van DEGIRO ontvangen hebt, openen. Als je dat gedaan hebt, dan kun je met jouw email adres, waarmee je aangemeld hebt bij DEGIRO, de service claimen.

Lees ook: Het verhaal van: Elliot Hewitt – Hij begon met investeren toen hij 13 was en hij is nu een full-time Forex trader


DEGIRO overgenomen door Flatex

Niet alleen door de toename van klanten en daarmee ook de toenemende aantal transacties, zorgt dit bij DEGIRO voor extra werkdruk op alle afdelingen, maar ook doordat DEGIRO recent door Flatex overgenomen is, levert dit voor DEGIRO voor extra administratiewerk.

In december 2019 kondigde de Duitse Flatex al de Nederlandse branchegenoot, DEGIRO, over te gaan nemen. Flatex is hierbij bereid om 250 miljoen euro neer te leggen voor DEGIRO.

Overname DEGIRO door Flatex

Nederlandse Flatex klanten worden na afronding van de overname van DEGIRO overgezet naar DEGIRO.

Heb je bij DEGIRO ook een beleggingsaccount geopend? En sta je op de wachtlijst? Laat het hieronder in de comments weten, of laat het op Insta aan me weten!


Image Source: Business photo created by drobotdean – www.freepik.com

1 thought on “DEGIRO – Update over de wachtlijst – Juni

Laat een comment achter