5 boeken die door Tim Ferriss aangeraden worden – Auteur van The 4 Hour Work Week

Tim Ferriss: Een Amerikaanse ondernemer, investeerder, auteur en podcaster. Zijn naam ben je hoogstwaarschijnlijk een keer tegengekomen tijdens jouw zoektocht naar naar zelfhulpboeken. Zijn #1 bestseller “The 4 Hour Work Week” (vier urige werkweek) is meer dan 1,3 miljoen keer over de toonbank gegaan en is ondertussen in 35 talen vertaald. Daarnaast heeft Tim met dit boek meer dan vier jaar op de bestsellerlijst van de New York Times gestaan. Als je al een tijd bezig bent met persoonlijke ontwikkeling, moet zijn naam wel bij je bekend voorkomen.

👀 Naast dat Tim Ferris boeken schrijft, raadt hij ook veel boeken aan zijn lezers en podcastluisteraars aan. In dit artikel lees je welke 10 boeken jij volgens Tim Ferris moet lezen om het beste uit jezelf te kunnen halen.


How to Make Millions with Your Ideas

Geschreven door: Dan S. Kennedy

Wat Tim Ferris erover zegt: “Net als steroïden voor je ondernemerscortex.” [Bron]

How to Make Millions with Your Ideas: An Entrepreneur's Guide
Bron: Goodreads

Waar gaat dit boek over?

” Je hebt een briljant idee bedacht voor een gloednieuw product of dienst waarvan je weet dat het je rijk kan maken. Of misschien heb je momenteel een bedrijf dat de rekeningen betaalt. Jouw droom is om een miljonair te worden. Maar hoe doe je dat?


Dit boek staat vol met waargebeurde verhalen en bewezen advies van gewone mensen die begonnen zijn met slechts een idee, een eenvoudig product of een prille onderneming en uiteindelijk miljoenen hebben verdiend. In dit boek zijn de onderzochte methodes en principes van tientallen succesvolle ondernemers te vinden die meteen door jou toegepast kunnen worden”.

Te vinden bij:
Goodreads


Fun fact

Het Geschatte vermogen van Tim Ferriss: 100 miljoen Dollar

Het nettovermogen van Tim Ferriss wordt geschat op ongeveer $ 100 miljoen, waardoor hij een van de rijkste auteurs, bloggers en podcast-hosts ter wereld is. Hoewel hij veel verdient met het verkoop van zijn boeken en podcastsponsoring, verdient hij het meest aan zijn vroege investeringen in ‘s werelds meest waardevolle technologiebedrijven, zoals Twitter en Uber.


Genghis Khan and the Making of the Modern World

Geschreven door: Jack Weatherford

Wat Tim Ferris erover zegt: “Verschillende miljardairs hebben mij dit boek aangeraden” [Bron]

Bron: Goodreads

Waar gaat dit boek over?

“Jack Weatherford doet de ware geschiedenis van Genghis Khan herleven. Van het verhaal hoe hij zijn macht in de Mongoolse stamcultuur vergrootte tot het voeren van zijn succesvolle oorlogen en de explosie van beschaving die het Mongoolse rijk ontketende”.

Te vinden bij:
Goodreads


How to Change Your Mind

Geschreven door: Michael Pollan

Wat Tim Ferris erover zegt: “Een van mijn favoriete boeken van de afgelopen vijf jaar” [Bron]

Bron: Goodreads

Waar gaat dit boek over?

” Een unieke en elegante mix van wetenschap, memoires, reisverhalen, geschiedenis en geneeskunde. How to Change Your Mind is een triomf van participatieve journalistiek. Dit boek neemt je mee op reis om de geest, jezelf en onze plek in de wereld te begrijpen. Het echte onderwerp van Pollans ‘mentale reisverslag’ is niet alleen psychedelische drugs, maar ook de eeuwige puzzel van het menselijk bewustzijn en hoe we, in een wereld die ons zowel strijd als schoonheid biedt, ons best kunnen doen om volledig aanwezig te zijn en betekenis in onze levens te kunnen vinden”.

Te vinden bij:
Goodreads


The Art of Asking

Geschreven door: Amanda Palmer

Wat Tim Ferris erover zegt: “Ik werd zo geïnspireerd door dit boek dat ik mensen om me heen om hulp vroeg voor dingen die ik eerst te beschaamd vond” [Bron]

Bron: Goodreads

Waar gaat dit boek over?

“Rockster, crowdfundingpionier en TED-spreker. Amanda Palmer weet alles van vragen. Ze trad op als een levend standbeeld in een trouwjurk en vroeg woordeloos duizenden voorbijgangers om hun geld. Toen ze zangeres, songwriter en muzikant werd, was ze niet bang om haar publiek te vragen om haar te steunen. En toen ze haar platenlabel verliet om in haar eentje aan de slag te gaan, vroeg ze haar fans om haar te steunen bij het maken van een album. Deze steunactie leidde tot ‘s werelds meest succesvolle muziek Kickstart actie.

Deels manifest, deels openbaring, dit is het verhaal van een kunstenaar die worstelt met de nieuwe regels van uitwisseling in de eenentwintigste eeuw. The Art Of Asking zal lezers inspireren om hun eigen ideeën over vragen, geven, kunst en liefde te heroverwegen”.

Te vinden bij:
Goodreads


The Smartest Investment Book You’ll Ever Read

Geschreven door: Daniel R. Solin

Wat Tim Ferris erover zegt: “De titel levert misschien niets op, maar het is op zijn minst een slim investeringsboek.” [Bron]

Bron: Goodreads

Waar gaat dit boek over?

“Dit boek zal de manier waarop je over beleggen denkt veranderen – en de resultaten zullen het bewijzen.

Daniel Solin doorbreekt de financiële hype om je precies te laten zien hoe je moet beleggen – met een eenvoudig te volgen vierstappenplan waarmee je jouw beleggingsportefeuille in negentig minuten of minder kunt creëren en volgen.

Als je wilt gokken, ga dan naar Las Vegas of probeer timing op de aandelenmarkt. Als je een slimme belegger wilt worden, volg dan dit moeiteloze en effectieve plan uit het boek”.

Te vinden bij:
Goodreads


Bron: Goodreads

Benieuwd naar hoe je vaker kunt lezen? Lees dan ook dit artikel over tijdmanagement! Extra tijd creëren  voor jezelf is nooit zo makkelijk geweest. Je zult je zelf bedanken als je dit artikel gelezen hebt.

Laat een comment achter