0% inkomstenbelasting – In deze 4 landen kan dat

Je kunt wel zeggen dat we in Nederland ons zich blauw betalen aan belastingen. Vooral de inkomstenbelasting. Een groot deel van jouw salaris wordt meteen afgedragen aan de belastingdienst; Voor elke 100 euro die je verdient (voordat je jouw pensioen leeftijd bereikt hebt) wordt er minstens €37,35 afgedragen aan de belastingdienst. Hoe hoger je jouw salaris, hoe meer belasting je moet betalen. Tot wel €49.50 per 100 euro. Pffff… ben je benieuwd waar je helemaal géén inkomstenbelasting hoeft te betalen en dus jouw hele loon meteen in jouw zak kan steken? Dan weet ik zeker dat je benieuwd naar deze 4 belastingparadijzen waar je 0% aan inkomstenbelasting hoeft te betalen.

Monaco

Het vorstendom Monaco is een microstaat gelegen aan de Franse Rivièra. Monaco wordt al lang beschouwd als een van de mooiste en meest comfortabele plekken om te wonen in heel Europa.

Daarom is dit ook dé plek waar rijke particulieren en CEO’s hun vakanties met hun families doorbrengen. Wist je dat Monaco na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld is? 🌎

Naast dat Monaco bekend staat als een Europese belastingparadijs 💰, is Monaco ook beroemd om zijn jachthavens ⛵ en het aangename klimaat. Het mediterrane klimaat van Monaco zorgt voor warme zomers en milde winters. Klinkt niet slecht toch!

Jammer genoeg is Monaco ook een van de duurste plekken ter wereld om te wonen.

Om je een even een ideetje te geven hoe duur alles is: tijdens de Grand Prix van Monaco (formule 1 evenement), worden de meeste appartementen voor meer dan $10.000 per nacht verhuurd. En ja, tijdens die periode is alles volgeboekt, dus er zijn genoeg mensen die bereid zijn om dit te betalen.

De Monegaskische nationaliteit (ja zo heet het echt) verwerven duurt niet lang, maar het kost je wel wat. Je kunt in minder dan 3 maanden een legale verblijfsvergunning verkrijgen, zodat je in Monaco kunt wonen. Máár het vereist wel dat je minstens een half miljoen dollar bij een bank in Monaco moet storten.


Verenigde Arabische Emiraten

De meeste olielanden in het midden-oosten waar de overheden flink verdienen aan de olie export, hebben genoeg geld en daarom hoeven inwoners van deze landen ook geen inkomstenbelastingen te betalen.

De Verenigde Arabische Emiraten wordt gezien als een van de meest aantrekkelijke olielanden waar je geen inkomstenbelastingen hoeft te betalen, omdat dit land in het midden-oosten een relatief stabiele regering en economie heeft. Daarnaast is dit land meer multicultureel dan andere landen uit het Midden-Oosten en heeft een sterke Engelssprekende bevolking.

De hoofdstad is Abu Dhabi.


De Bahama’s

Denk je meteen aan vakantie als ik de Bahama’s zeg? Ik in ieder geval wel.

De Bahama’s staan bekend om de witte stranden, luxe houten resorts op de stranden en het helder blauw zeewater, waar je uitstekend een rondje kunt zwemmen!

Sinds 1973 is dit tropisch land onafhankelijk geworden van het Verenigd Koninkrijk. De Bahama’s bestaat uit 700 eilanden en nog circa 2.500 mini eilandjes.

Over het algemeen gesproken zijn de infrastructuur goed in de Bahama’s en vergeleken met andere Caribische landen, kun je hier relatief goedkoop wonen.

Als je van belastingvoordeel wilt genieten, heb je geen staatsburgerschap van dit land nodig. Dit maakt dit land een van de makkelijkste landen ter wereld voor buitenlanders om belastingvoordeel te kunnen krijgen.

In de Bahama’s betaal je geen inkomstenbelasting, vermogensbelasting en vastgoedbelasting.

Door 90 dagen in de Bahama’s te verblijven, kun je al in aanmerking te komen voor belastingvermindering. Omdat de Bahama’s niet ver van de Verenigde Staten ligt en de eilanden ongeloof mooi mooi zijn, is dit land een geweldige plek voor Amerikaanse belasting expats.


Bermuda

Hoewel er in Bermuda nóg minder soorten belastingen zijn, vergeleken met de Bahama’s, is het echter heel duur om op dit eiland te wonen.

Doordat dit eiland zo erg afgelegen ligt (1326 km vanaf de Oost-kust van Amerika) en zelf weinig voedsel produceert, moet dit land veel goederen importeren uit andere landen.

Zo betaal je bijvoorbeeld $12.99 voor een kilo appels. De huurprijs voor een éénpersoons woning in het stadscentrum kost gemiddeld $2,575.00 per maand in Bermuda.

Bermuda is de oudste nog bestaande kolonie van het Verenigde Koninkrijk en het heeft een goed ontwikkelde financiële sector. De meeste Amerikaanse expats die in Bermuda wonen, zijn werkzaam in de financiële sector van dit land.

Je hoeft geen dikke truien mee te nemen naar Bermuda als je hier op vakantie gaat: in de winter wordt het niet kouder dan 21 graden.


Zie je jezelf hier al in het zonnetje liggen? Dat kan zomaar waar zijn! Word een freelancer en neem klussen aan terwijl je op het strand ligt. Inspiratie nodig van wat je kunt doen? Check deze 6 soorten freelance banen uit! Enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop. 🌞🌞

Meer inspiratie nodig hoe je online écht geld kunt verdienen? Check dan dit artikel uit! 👇 (En nee, we hebben het niet over online enquetes invullen)

Bron: Investopedia

Laat een comment achter